Welke Vloerglijders zijn geschikt voor een PVC Vloer?

Ben je op zoek naar de juiste vloerglijders voor jouw PVC vloer? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blog leggen we je uit welke vloerglijders geschikt zijn voor PVC vloeren en waar je op moet letten bij de aanschaf ervan. Zo kun je straks met een gerust hart jouw meubels verplaatsen zonder je zorgen te maken over beschadigingen aan je mooie vloer.

Waarom vloerglijders?

Vloerglijders zijn een uitkomst als je jouw meubels regelmatig wilt verplaatsen of verschuiven zonder krassen of andere beschadigingen achter te laten op je vloer. Ze zijn er in verschillende soorten en maten, maar het is belangrijk om de juiste vloerglijders te kiezen die passen bij jouw PVC vloer. PVC vloeren zijn namelijk relatief zacht en gevoelig voor krassen en deuken, dus het is belangrijk om ze goed te beschermen.

Welke vloerglijders zijn geschikt voor PVC vloeren?

Er zijn verschillende soorten vloerglijders op de markt, maar niet allemaal zijn ze geschikt voor PVC vloeren. Hieronder zetten we de meest voorkomende vloerglijders op een rijtje en geven we aan of ze geschikt zijn voor PVC vloeren of niet.

Vilt

Vilt is de meest voorkomende vloerglijders en is zeer geschikt voor PVC vloeren. Ze zijn gemaakt van zacht vilt en zorgen ervoor dat jouw meubels soepel en zonder krassen over de vloer glijden. Vilten glijders zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, zodat ze op vrijwel elk meubelstuk passen. Let er wel op dat je het vilt regelmatig controleert op slijtage en vervang het indien nodig om je vloer optimaal te beschermen.

Teflon

Teflonglijders zijn ook geschikt voor PVC vloeren. Ze zijn gemaakt van een glad en slijtvast materiaal (PTFE) dat ervoor zorgt dat meubels gemakkelijk over de vloer glijden zonder krassen achter te laten. Teflonglijders zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten en kunnen zowel onder stoelpoten als onder grotere meubels zoals kasten en banken worden bevestigd.

Rubber

Rubberen glijders zijn niet aan te raden voor PVC vloeren. Hoewel ze zacht zijn en in eerste instantie geen krassen lijken te veroorzaken, kunnen ze op den duur toch schade aanrichten. Dit komt doordat rubber kan reageren met de weekmakers in PVC, waardoor de vloer verkleurt of zelfs beschadigd raakt. Kies dus liever voor vilten of teflonglijders als je een PVC vloer hebt.


Als je een PVC vloer hebt, zijn vilten glijders of teflonglijders de beste keuze om je vloer te beschermen tegen krassen en andere beschadigingen. Vermijd rubberen glijders, aangezien deze op den duur schade kunnen veroorzaken aan je vloer. Vergeet niet om de glijders regelmatig te controleren op slijtage en ze indien nodig te vervangen om je vloer in topconditie te houden. Veel succes met het kiezen van de juiste vloerglijders voor jouw PVC vloer!

1 reactie

Midgie Stikkelorum

Midgie Stikkelorum

Goedenavond,ik heb stoelen met buizen,mijn vloer is van marmer.welke schuif beschermers heb ik nodig om mijn vloer te beschermen.?en hoe meet ik de omvang van de buis?we hebben per stoel er 4 nodig.hartelijk dank voor,midgie stikkelorum

Laat een reactie achter