Hoe doe je gordijnhaken in een gordijn?

Hoe doe je gordijnhaken in een gordijn?

Het is eigenlijk heel eenvoudig om gordijnhaken in een gordijn te doen. We leggen het je graag stap voor stap uit.

Wat heb je nodig?

Voordat we beginnen, zorg ervoor dat je de volgende items bij de hand hebt:

  • Gordijnhaken
  • Je nieuwe gordijnen
  • Een meetlint

Stap 1: Bepaal de positie van de gordijnhaken

Pak je meetlint en meet de afstand van de bovenkant van je gordijn tot waar je wilt dat de haak zit. Dit is meestal ongeveer 1 cm van de bovenkant. Markeer deze plek met een klein potloodstreepje.

Stap 2: Plaats de gordijnhaken

Pak nu een gordijnhaak. Je zult merken dat de haak een soort 'nek' heeft met een opening aan het einde. Dit is waar het gordijn in gaat. Steek het gemarkeerde deel van het gordijn in deze opening. Doe dit voor alle haken.

Stap 3: Bevestig de gordijnhaken

Nu is het tijd om de haken aan het gordijn te bevestigen. Dit doe je door de haak door het gordijn te steken en vervolgens de haak om te draaien zodat deze vastzit in de stof. Herhaal dit voor alle haken.

Stap 4: Hang je gordijnen op

Je bent er bijna! Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is je gordijnen ophangen. Dit doe je door de haken aan de gordijnrail te bevestigen. En voilà, je hebt zojuist zelf je gordijnhaken in je gordijnen gedaan! We hopen dat deze handleiding je heeft geholpen om je gordijnhaken in je gordijnen te doen. Het is echt niet zo moeilijk als het lijkt, toch? En onthoud, als je het eenmaal een paar keer hebt gedaan, wordt het alleen maar makkelijker. Dus de volgende keer dat je nieuwe gordijnen koopt, weet je precies wat je moet doen. Veel succes!

Laat een reactie achter