Welke viltglijders zijn geschikt voor een buisframe stoel?

Buisframe sledes zijn een essentieel onderdeel van meubels en industriële apparatuur. Ze bieden stabiliteit en mobiliteit op verschillende oppervlakken. Echter, niet alle buisframe sledes zijn hetzelfde. In dit artikel gaan we dieper in op het producten voor de vierkante en ronde buisframe sledes, veelvoorkomende problemen, verschillende bevestigingstypes, en specifieke oplossingen aangeboden door Viltspecialist, inclusief sledes voor buitengebruik.

  1. Verschillende type buisframe sledes

Ronde buisframe sledes: Deze sledes hebben een klassieke uitstraling en zijn vaak te vinden onder stoelen en kleine tafels. Het ronde ontwerp zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht en maakt soepele beweging mogelijk. Voor de ronde buisframe sledes zijn er diverse mogelijkheden, met en zonder borgpin, en zijn eenvoudig te monteren.

Vierkante buisframe sledes: In tegenstelling tot ronde sledes hebben vierkante sledes een strakkere, modernere uitstraling. Ze worden vaak gebruikt in eigentijdse meubels en industriële toepassingen. Het vierkante ontwerp biedt een solide basis en kan gemakkelijk worden verschoven over diverse vloeren.

  1. Veelvoorkomende uitdagingen

Hoewel buisframe sledes veel voordelen bieden, kunnen ze ook enkele uitdagingen met zich meebrengen:

Krassen: Als de sledes niet zijn voorzien van geschikte glijders, kunnen ze krassen aan vloeren veroorzaken, vooral op harde oppervlakken zoals hout, tegels of laminaat.

Beschadigingen: Het kan altijd voor komen dat er op de vloer wat zand en vuiligheid ligt. Zorg ervoor dat de vloer regelmatig schoon gemaakt wordt, zodat de vloer niet wordt beschadigd met het glijden van de stoel. 

Instabiliteit: Slecht ontworpen sledes of onregelmatige vloeren, kunnen leiden tot wiebelen en instabiliteit van meubels, wat een onveilige en oncomfortabele ervaring kan veroorzaken voor de gebruiker.

  1. Oplossingen voor Ronde Buisframe Sledes

Voor ronde buisframe sledes biedt Viltspecialist een scala aan oplossingen, waaronder hoogwaardige viltglijders die zijn ontworpen om vloeren te beschermen tegen krassen en beschadigingen. Deze glijders zijn verkrijgbaar in verschillende maten en diktes om aan verschillende behoeften te voldoen.
Deze maten lopen op van hele smalle buisframes, 6mm, tot en met grotere buisframe glijders, 32mm.

Er zijn diverse mogelijkheden hiervoor. Er bestaan glijders met een borgpin, zelfklemmende glijders of glijders met een schroefbevestiging.

  1. Oplossingen voor Vierkante Buisframe Sledes

Voor vierkante buisframe sledes biedt Viltspecialist pin insteekdoppen aan als ideale oplossing. Deze doppen zijn speciaal ontworpen om naadloos in de uiteinden van vierkante buizen te passen, waardoor een stevige en veilige bevestiging wordt gegarandeerd.

Hierbij zijn er diverse maatvoeringen voor. Het gaatje van de buisframe kan oplopen van 6mm tot en met 10mm.

  1. Buisframe Sledes voor Buitengebruik

Naast oplossingen voor binnen meubilair biedt Viltspecialist ook buisframe sledes voor buitenseizoen. Deze speciale sledes zijn bestand tegen weersinvloeden en bieden optimale bescherming voor buitenmeubilair, waardoor ze ideaal zijn voor terrassen, tuinen, vlonders, en ruwe ondergronden en andere buitenruimtes.

Hier zijn ook weer diverse mogelijkheden, hetzelfde als voor binnen meubilair.
Voor vierkante sledes bestaan er pin insteekdopjes, en voor de ronde buis frame bestaan er zelfklemmende of met een borgpin. 

  1. Type Bevestigingen voor Buisframe Sledes

Er zijn verschillende bevestigingstypes beschikbaar voor buisframe sledes, afhankelijk van de specifieke behoeften en toepassingen:

Met Borgpin: Deze bevestigingsoptie biedt extra veiligheid door middel van een borgpin die voorkomt dat de glijder verschuift en draait tijdens gebruik.

Zelfklemmende glijders: Zelfklemmende glijders zegt het eigenlijk al van zichzelf. Deze klemmen zichtzelf om de buisframe heen en hoeven niet extra bevestigd te worden met een borgpin of schroefbevestiging.

Met Schroefbevestiging: Glijders met schroefbevestiging worden direct aan het buisframe geschroefd voor maximale stabiliteit en duurzaamheid.

In conclusie, buisframe sledes zijn veelzijdige en essentiële componenten in meubels en industriële toepassingen. Door het kiezen van de juiste glijders en bevestigingstypes kunnen veelvoorkomende problemen worden voorkomen en kan de levensduur van meubels worden verlengd. Viltspecialist biedt een breed scala aan oplossingen voor zowel ronde als vierkante buisframe sledes, waardoor klanten de perfecte bescherming kunnen vinden voor hun meubels, zowel binnen als buiten.

Laat een reactie achter