Terras mooi houden? Dat doe je met de tips van Viltspecialist!

Het perfecte begin van het buitenseizoen. Tips voor het om optimaal van de tuin te kunnen genieten!


Het voorjaar is in volle gang en dat betekent dat het tijd is om je tuin klaar te maken voor het komende buitenseizoen. Het gereedmaken van je tuin voor de warmere maanden is essentieel om optimaal te kunnen genieten van je buitenruimte. Van het beschermen van je vloer tot het onderhouden van je terras, hier zijn enkele tips om je tuin klaar te maken voor de lente en zomer!


Hoe je je terras het beste kan onderhouden om het schoon en mooi te houden:

Om je terras mooi en krasvrij te houden, is regelmatig onderhoud van essentieel belang. Hier zijn enkele tips:

  • Veeg regelmatig: Veeg bladeren, zand en ander vuil regelmatig van het terras om krassen te voorkomen. Een zachte borstel of bezem is het meest geschikt voor deze taak.


Diep Reinigen: Voor een grondige reiniging van je terras kun je een mild reinigingsmiddel gebruiken, gemengd met water. Gebruik een borstel of een hogedrukreiniger om vuil en vlekken te verwijderen.  Vermijd agressieve chemicaliën die schade kunnen veroorzaken aan het terrasoppervlak.

Bescherm je terras met stoelpootdoppen voor tuinstoelen

Bescherm het meubilair: Gebruik doppen of vloerglijders onder je tuinmeubilair
om direct contact met de vloer te voorkomen. Hierdoor blijft zowel het meubilair als de vloer beschermd tegen krassen en slijtage.

Vloerglijders voor op een houten terras:
Welke beschermers worden aanbevolen voor op het terras?

Mocht jouw tuin, of een gedeelte ervan, hebben voorzien van een prachtig houten vlonder, onderhoud deze dan goed met de juiste vloerbescherming. Deze glijders voorkomen krassen en beschadigingen aan houten terrasvloeren en maken het tegelijkertijd gemakkelijker om meubels te verplaatsen. Let op dat de vloerglijders stevig genoeg zijn om langdurig buiten gebruik te weerstaan.

Vloerglijders voor op steen en andere ruwe ondergronden:

Welke vloerglijders worden aanbevolen voor op steen, zoals keramische, ruwe of betonnen tegels?

Voor steenoppervlakken zoals keramische, ruwe of betonnen tegels zijn vloerglijders met een stevige basis ideaal. Rubberen, kunststof of siliconen glijders zijn geschikt omdat ze de vloer beschermen tegen krassen en slijtage, terwijl ze ook stabiliteit bieden op oneffen oppervlakken.

Kunststof doppen zorgen ervoor dat het goed glijdt over ruwe ondergronden, zonder dat het hierbij de vloer zal beschadigen.


Waarom stoelpootdoppen nuttig zijn voor het meubilair

Stoelpoot doppen dienen als beschermende buffer tussen het meubilair en de vloer, waardoor direct contact wordt vermeden. Dit helpt krassen en beschadigingen aan zowel het meubilair als de vloer te voorkomen, vooral bij herhaaldelijk gebruik en blootstelling aan weersinvloeden.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je je terras in topconditie houden voor het komende buitenseizoen. Met de juiste zorg en onderhoud kun je optimaal genieten van al het moois dat je tuin te bieden heeft tijdens de warmere maanden van het jaar.

Laat een reactie achter