Houten Vloer beschermen tegen Krassen

Houten vloer beschermen tegen krassen

Je kent het vast wel je hebt een prachtige houten vloer in je woning liggen, maar je merkt dat er steeds meer krassen op komen. Dit is natuurlijk ontzettend zonde en je wilt jouw vloer het liefst zo lang mogelijk mooi houden. Gelukkig is er een oplossing om je houten vloer te beschermen tegen krassen: de Viltspecialist! We gaan je verder meer informatie geven over hoe je dit het beste kunt doen en welke producten je hiervoor kunt gebruiken

Viltglijders voor je meubels

Een van de grootste veroorzakers van krassen op je houten vloer zijn de poten van je meubels. Denk hierbij aan stoelen, banken en tafels die je regelmatig verschuift. Om je vloer hiertegen te beschermen, kun je gebruikmaken van viltglijders. Dit zijn kleine vilten plakkers die je onder de poten van je meubels plakt. Hierdoor glijden je meubels soepel ober de vloer, zonder krassen te veroorzaken. Bij de Viltspecialist vind je een ruim assortiment aan viltglijders in verschillende maten en vormen, zodat er altijd wel een geschikte variant voor jouw meubels bij zit.

Vilten onderzetters voor je accessoires

Ook accessoires zoals vazen, beeldjes en andere decoratieve item kunnen krassen veroorzaken op je houten vloer. Om dit te voorkomen, kun je vilten onderzetters gebruiken. Deze dunne, zachte schijfjes plaats je onder je accessoires, zodat ze geen direct contact maken met de vloer. Zo blijft je vloer krasvrij en zien je accessoires er nog steeds stijlvol uit. 

Vloerbeschermers voor zwaardere meubels

Heb je zwaardere meubels, zoals een grote kast of bank met metalen poten? Dan zijn vloerbeschermers een goede oplossing. Dit zijn stevige kunststof schuiven met een vilten onderkant die je onder de poten van je meubels plaatst. Ze verdelen het gewicht van je meubels over een groter oppervlak, waardoor de druk op je houten vloer vermindert en krassen worden voorkomen. Vloerbeschermers zijn in verschillende maten verkrijgbaar bij de Viltspecialist.

Met deze tips en de producten van de Viltspecialist zorg je ervoor dat je houten vloer zo lang mogelijk mooi en krasvrij blijft. Zo kun je nog jarenland genieten van je prachtige vloer!

Laat een reactie achter