TECHNISCH VILT: VEELZIJDIGE TOEPASSINGEN

Viltspecialist weet hoe veelzijdig wolvilt kan zijn: van absorptievilt en smeervilt tot waterdicht vilt, beschermingsvilt, schuurvilt en isolatievilt.

De technische mogelijkheden van wolvilt zijn werkelijk eindeloos! Gemaakt van schapenwol, is wolvilt niet alleen duurzaam en hernieuwbaar, maar ook volledig biologisch afbreekbaar.

WAT IS WOLVILT?

Wol, gewaardeerd om zijn fijne en elastische vezels, staat bekend als een materiaal van hoge kwaliteit. Door deze vezels te verwerken, kunnen viltspecialisten wolvilt maken: een niet-geweven, stevige en zeer veelzijdige stof. Wolvilt, meestal in tinten van gebroken wit of grijs, biedt tal van voordelen en toepassingen.

 

DE VOORDELEN VAN WOLVILT / TECHNISCH VILT 

Ondanks de voortdurende technologische vooruitgang blijft woolfelt een ongeëvenaard materiaal met talrijke voordelen voor diverse toepassingen:

Absorptievilt: Wolvilt kan tot vier keer zijn eigen gewicht aan water, koolwaterstoffen, vetproducten en vluchtige vloeistoffen opnemen.

Smeervilt en reinigingsvilt: Wolvilt kan vloeistoffen en smeermiddelen op een regelmatige en gecontroleerde manier afgeven, en is daarbij bestand tegen de meeste zuren en organische oplosmiddelen.

Dichtingsvilt: Dankzij de hoge compressie- en veerkracht is wolvilt ideaal voor het afdichten van roterende en wrijvende onderdelen.

Isolatievilt: Wolvilt biedt uitstekende thermische en akoestische isolatie.

Schuurvilt, isolatievilt of beschermingsvilt: Wolvilt is zeer resistent tegen slijtage en wrijving, heeft een lange levensduur en behoudt zijn vorm goed. Bovendien is het zelfdovend, brandwerend, antistatisch, en biedt het bescherming tegen stof en UV-straling.

Decoratie- en designvilt: Wolvilt is verkrijgbaar in levendige, duurzame kleuren die niet vervagen door blootstelling aan licht. De dikte en dichtheid van wolvilt maken het mogelijk om zonder extra ondersteuning hangende installaties te creëren.

Daarnaast is wolvilt eenvoudig te bewerken en kan het in elke gewenste vorm worden gesneden zonder dat het rafelt of een zoom nodig heeft.

 

HET TECHNISCH VILT VAN VILTSPECIALIST

Als toonaangevende leverancier van vilt voor diverse industriële toepassingen biedt Viltspecialist op maat gemaakt wolvilt aan:

  • Verschillende dichtheden: Van zeer zacht tot zeer stijf, variërend van 0,18 g/cm³ tot 0,80 g/cm³.
  • Diverse diktes: Beschikbaar van 1 tot 80 mm.
  • Behandelingen op specificatie: Naar wens gecarboniseerd, doorgekleurd, antibacterieel, vlamvertragend, gekleurd, antistatisch, met zelfklevende of kleeflaag.
  • Veelzijdige formaten: Leverbaar op rollen, in platen of op maat gesneden, in verschillende breedtes en lengtes.
  • Verschillende vormen: Zoals filterzakken en -mouwen met dichtheden van 250 tot 600 g/dm³.

 

Kortom, wij passen ons technisch vilt volledig aan de wensen en eisen van onze klanten aan. Zie onze eerdere projecten 

Wilt u meer informatie over ons wolvilt, technisch vilt of ons bedrijf? Bent u geïnteresseerd in een offerte of samples? Neem gerust contact met ons op.