PVC Vloer beschermen tegen Krassen

PVC vloer beschermen tegen krassen 

Je hebt geïnvesteerd in een prachtige PVC vloer en wilt natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Een veel voorkomend probleem bij PVC vloeren zijn krassen, veroorzaakt door het schuiven van meubels, stoelen of andere voorwerpen. Gelukkig zijn er producten van de Viltspecialist waarmee je je vloer kunt beschermen tegen krassen. We gaan je wat tips en informatie geven over hoe je dit het beste kunt doen

Waarom vilt gebruiken?

Vilt is een zacht en duurzaam materiaal dat perfect is om je PVC vloer te beschermen tegen krassen. Het zorgt ervoor dat meubels en andere voorwerpen soepel over de vloer glijden, zonder krassen of andere beschadigingen achter te laten. Bovendien is vilt zelfklevend, waardoor je het eenvoudig kunt bevestigen op de onderkant van je meubels.

Vilten meubelglijders

Een van de meest gebruikte producten om je PVC vloer te beschermen, zijn vilten meubelglijders. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, zodat je ze kunt aanpassen aan de grootte en het gewicht van je meubels. Meubelglijders zijn eenvoudig te bevestigen en zorgen ervoor dat je meubels zonder problemen kunt verplaatsen, zonder je vloer te beschadigen.

Viltstrips en viltplakkers

Naast meubelglijders kun je ook kiezen voor viltstrips of viltplakkers. Viltstrips zijn lange stroken vilt die je op maat kunt knippen en vervolgens op de onderkant van je meubels kunt plakken. Viltplakkers zijn kleine, ronde of vierkante stukjes vilt die je onder de poten van stoelen, tafels of andere meubels kunt plakken. Beide opties zijn eenvoudig in gebruik en bieden een goede bescherming voor je PVC vloer. Zo hebben we bij Viltspecialist een eenvoudige knop om te bekijken welk meubelvilt gewenst is bij jouw situatie.

Regelmatig vervangen

Om ervoor te zorgen dat je PVC vloer optimaal beschermd blijft tegen krassen, is het belangrijk om het vilt regelmatig te vervangen. Controleer daarom regelmatig of het vilt nog goed vastzit of het niet versleten is. Zo voorkom je onnodige schade aan je vloer en blijft deze er zo lang mogelijk als nieuw uitzien. Weet je wat de afmetingen zijn van de poten van jouw meubel. Dat kun je vinden bij Viltspecialist.

Met de juiste producten van de Viltspecialist kun je dus eenvoudig je PVC vloer beschermen tegen krassen. Zorg dat je altijd vilt gebruikt onder je meubels en vervang dit regelmatig, zodat je nog lang kunt genieten van je prachtige vloer.

Laat een reactie achter